Tu si lumea

Intr-o lume care incearca sa te faca precum toti ceilalti, una dintre cele mai mari provocari este sa fii tu insuti. Nu trebuie sa te schimbi pentru ca oamenii sa te placa, intotdeauna va exista cineva mai frumos ca tine, mai destept sau mai tanar, dar absolut nimeni nu poate fi ca tine.

Nu-ti fie frica sa gresesti pentru ca, facand ceva si obtinand un rezultat gresit este mult mai productiv decat sa nu faci nimic.

Pune in practica tot ce iti pare imposibil si lasa gandurile negative in spatele barierelor imaginare. Sigur, vor exista multe persoane ce iti vor spune: “nu vei reusi”, “e o greseala”, “fa mai bine asta ca e mai sigur”. Ok, asta e varianta de a evita greseli, lectii, dar nu e un drum sigur catre o reusita, e mai mult o plafonare. Da, vei gresi,probabil vei dezamagi anumite persoane cu alegerile tale, dar macar asa vei invata si nu vei ramane cu regrete.

Fa ceea ce vrei tu sa faci, chiar daca cei din jur iti spun ca e gresit sau ca cine stie ce va spune x si y, nu conteaza asta, important e cu ce ramai tu pe mai departe. Vei intampina probleme, inevitabil, dar trebuie sa le infrunti cu capul sus. Nu am fost facuti sa rezolvam totul pe loc. Suntem oameni, ne suparam, ne intristam, suntem raniti, ne impiedicam, cadem, dar tocmai acesta este intregul scop al vietii: sa ne ridicam si sa infruntam problemele, sa invatam din ele, sa ne adaptam si sa le rezolvam in timp.

Cel mai bun moment pentru a face ceva care conteaza pentru tine este prezentul. E ok sa ii ajuti si pe altii, dar ajuta-te in primul rand pe tine, esti cel mai important.

Cele mai multe oportunitati ne forteaza sa trecem dincolo de zona noastra de confort. Niciodata nu ne vom simti suficient de pregatiti, mereu vom tinde sa alegem calea cea mai usoara, dar procesul de invatare tine de depasirea propriilor limite.

Traim intr-o lume in care toti concureaza cu toti, cand de fapt tot ce conteaza este sa iti bati tu propriile recorduri zilnic, succesul nu este sa fii mai bun decat altcineva sau sa ai mai mult decat celalalt, succesul e o lupta intre tine si propria persoana.

Nu iti canaliza toata energia pe premiza ca x are mai multe decat tine, gandeste-te mai bine la ce ai tu si toata lumea isi doreste.

Traim intr-o lume in care ne dorim lucruri scumpe fara sa realizam ca lucrurile care ne aduc cu adevarat fericirea sunt gratuite: rasul, dragostea, prietenia…

Progresul in viata implica riscuri, trebuie sa ti le asumi. Daca actionezi dupa cum vor altii nu vei progresa ci vei ramane in bula ta de siguranta. Stiu, cei dragi nu vor sa fii ranit, dar asa nu vei creste.

Nu te multumi cu putin si nu iti cobori standardele doar pentru a-i multumi pe cei care refuza sa si le ridice pe ale lor.

Traim intr-o lume in care societatea ii recompenseaza pe cei care duc lucrurile la bun sfarsit, nu pe perfectionisti.

In momentul in care iti vei asuma responsabilitatea pentru viata ta, abia atunci iti vei realiza visele. In loc sa te gandesti la ceea ce iti lipseste, gandeste-te la ceea ce ai tu si le lipseste altora si fii recunoscator ca ai.

Traieste-ti viata asa cum vrei tu, cei care te iubesc vor intelege la un moment dat ca asta te face fericit.

Daca lasi pe altii sa iti dirijeze sforile esti doar o marioneta, nu un om.

Nu trai cum vor altii sau pentru altii, traieste CUM VREI TU si PENTRU TINE, astfel incat, la sfarsit, cand tragi linie, sa nu ramai cu DACA si POATE CA.

Be YOU, the world will adjust.

 

C.

 

 

 

 

 

Photo: Pinterest

Leave a Reply